Op 1 januari verhoogt het kabinet het lage BTW tarief. Producten/diensten die voorheen belast waren met 6% BTW, worden voortaan belast met 9% BTW. Hieronder vallen onder andere culturele evenementen.

Ben je op dit moment bezig met de verkoop van tickets voor een evenement in 2019? Zorg er dan voor in je administratie dat de verkochte tickets na 31 december belast worden met 9% BTW in plaats van 6%.

Heb je al tickets verkocht voor een evenement in 2019? Geen probleem. De belastingdienst heeft aangegeven geen naheffing te gaan sturen aan producten die in 2018 verkocht zijn tegen het lage BTW tarief, maar waarvan het evenement pas in 2019 plaats vindt.

Denk je er over om de prijs van je ticket te verhogen in 2019? Dan kun je nu alvast voorbereidingen treffen en een nieuw ticketproduct aanmaken. Stel het ticketproduct in met als verkoopdatum 01-01-2019. In de prijs-specificatie kun je aangeven dat het ticketproduct belast is met 9% BTW.

Reken je de servicekosten door naar je ticketkoper? Deze blijven belast met 21%. De factuur die je van SimpleTicket aan het einde van de maand ontvangt is dan ook belast met 21% BTW.